Monday, April 4, 2011

weehuuu part 2 ~~ :)

assalamualaikum..


how r u readers?? timeframe aku update entri ni antara waktu zuhur nak masuk asar..so dah solatkah anda wahai muslimin & muslimat yg diberkati ALLAH?? :)) ingat..jangan tinggal solat..WAJIB ni..alaah ape lah sgt tgglkn laptop/pc tu 5minit.. sentiasa tanam dlm fikiran; ALLAH beri aku 24jam sehari dan DIA hanya menuntut beberapa minit dlm 24jam yg diberi kepadaku untuk bersujud kepadaNYA..renung-renungkan dan selamat beramal... :)) *p/s: salah satu cara utk aku motivate diri bila rasa malas nak solat tu datang..alhamdulillah smpai skrg berjaya.. :) *

bagus kan mukadimah aku kali ni..input baeek punye..teehehehe ;)) tp itu semua ikhlas dari hati aku..ingt kita sesama muslim harus saling ingat mengingati.. :) ok laa bukan hal tu yg aku nk perbincangkan..tp aku nak cerita ttg weekend aku..so enjoy ok.. :)


SABTU/ 2 APRIL 2011

mcm yg aku ckp dkt entri mutakhir aku yg lepas aku nak cerita pasal majlis resepsi kak hani & abg zam..so here we go im goin to share it with u.. majlis resepsi haruslah ramai2 dtg kan?? so hari sabtu tu aku,abg,angah,ayien,suhaila bertolak dari rumah dlm pkol 12 mcm tu ke rumah kak hani dkt sg merab tu..mak dgn ayah aku x dpt join pasal ade kenduri lagi satu.. kitorg smpai tu pengantin dh bersanding dah..awal kan diorg bersanding?? atau ini mmg dh menjadi kebiasaan dan aku sorg je yg x tahu kebiasaan ini?? ;p back to the story..lame jugak laa kitorg lepak situ..makan-makan..tangkap-tangkap gambar..dan hal-hal lain yg sepatutnye korg buat bila ada dekat kenduri kawen org..x lama lepas tu pengantin dtg meja kitorg..OOHHEEMMGEEE!! kak hani u're so adorable+cute+gorgeous+beautiful+yg-sewaktu-dengan-nya...OHHEMMGEE!! abg zam u're so hensem-lebih-sikit-dari-hari-biasa...myehehehe ;p *mampus aku kene smackdown dgn abg zam kalau dia bace ni >.<*




VS




x dak muka lagi hensem ke abg zam??! adooii punye feeling aku snap ;p


aku ada x cerita dekat korg yg aku spttnye ada nak join prgrm which tarikh dia 1-3 APRIL?? kalau x de meh aku cerita..ok sbnrnye kalau ikotkan perancangan aku awal2 dulu aku x pegi wedding kak hani & abg zm ni pasal program Menara Gading diadakan satu tarikh dgn wedding kak hani..aku time tu terlalu konfiden lah mak ayah aku bagi pergi program ni pasal sblm ni dorg bagi je..tp hari tu bila aku tnye mak ayah aku dorg x bagi..boleh kata aku siap pujuk laa tp x dpt jugak..kalau aku berkeras kang nnti tetibe apa2 jadi time program kang cane??cane??mesti laa takutkan??so dengarkan saja kata mak ayah.. :)

tp lepas balik dari kenduri kak hani &abg zam aku berkata pada diri sendiri;

" macam mana aku boleh terfikir utk tak datang wedding dorg?? i am such a big fat LOOSER kalau x datang this wonderful wedding! "

pada aku kak hani & abg zam dh equal mcm kakak & abang aku sendiri..they r my family too..how could i boleh terfikir x dtg wedding kakak & abang aku..hukhukhukhuk +.+ okey sekarang tetibe emosi kan..kalau kak hani baca aku gerenti dia terharu punye..i heart u lah kak hani..myehehe ;))

back to majlis resepsi punye cerita..time majlis tu tahu x ape yg best jugak??dpt jumpe this adorable gadis melayu KAK RINA..myehehehe..walaupun sblm ni pernah jumpe tp nak jugak jumpe..ye laa lepas rumah terbuka bbrpa tahun yg lepas dh x jumpa kak rina lagi..pulak tu bila dh jadi GADIS MELAYU ni nak jugak laa kan tengok rupa kak rina..tehehehe *gediks tahu! ;p*







wif kak rina..weee~~ :)



saje show off gamba polaroid aku..myehehe..ni letak dkt guestbook :)

AHAD / 3 APRIL 2011


bbrp week yg lepas dah janji dengan kawan aku si TINOT nak pergi karnival jom masuk u dekat mines tu..ajak jugak kwn yg lain tp semua x dpt join..so kitorg berdua je laa yg ada..kira our first date berdua lah..kehkehkehkeh ;p dlm pkol 10 mcm tu jemput tinot dkt rumah lps tu naik tren pegi mines..lpas tu pusing2 dkt karnival tu..kawan aku lagi sorg kata mesti kitorg mcm buat haji..hahaha..betullah tu..tawaf brape puluh kali tp langsung x de org nak layan..hakhakhakhak..bosanlah tini jomlah makan..aku mula ajak mkn pizza tp tinot nak makan mcD tp mcD penoh dgn bdk2-pkai-baju-sekolah-sbb-pegi-karnival-tu-jugak lepas tu tinot kata kita balik kajang je laa makan mcD kajang pon sedap...hahahaha :DD lepas balik kjg x jadi mkn mcD mkn pizza jugak..okeyh aku paling suka laa sbb dpt hilangkan kempunan nak makan creamy carbonara pizza hut yg umphhh tahap nak pengsan-sedar-pengsan..hahahah :D lpas tu mak tinot ajak singgah rumah makan sate..fuyooohh best gila...makan lagi!! ;D


balik rumah pkol 4 lebih lpas tu mula rase megren..aduuh sakit kepalaku...tahan je laa mulanya pasal x sakit sgt..malas nak makan ubat sbb nnt mengantuk sbb aku nak main comment wall-to-wall dgn haziq dekat fb!! hahaahha :DD lepas tu aku mandi lepas tu teringat eh belum solat asar lagi..lepas tu mak suruh minom air halia....OHHEMMGEEE!! ahh x de rase pon pahit je...smpai tekak..maakk aiiihh HALIA BETOL!!! eerrrrkkkk *.* eh tahu x yg minum air halia elok utk elak senggugut??? minom tau..baik ni.. :))


malam tu pulak..megren makin teruk..masih x nak makn ubat..cuba utk bertahan tanpa ubat..tahu x ubat tahan sakit x elok utk buah pinggang?? tahu kan??jgn selalu ambik ubat tahan sakit!ini x elok.. :) ambik ice dari dlm fridge letak atas kepala & dahi..sedap wooh..dah laa cuaca panas..myehehee ;)) tp megren x kurang..x lama tu ayah balik..ayah pon megren tp dh elok sbb letak ice jugak...huhuhu..aayyyyaaaaahhhhhh!!! megren ni...megren!!!!! T-T


pkol 9 mlam tadi ade ABPBH kan??kesian aku x dpt tgk yg bhgian usop wheelchar tu pasal aku dh tidur dulu sbb emak picit plus aku ambik paracetamol smpai 2 bijik..sakit sangat tahu!!! dah tahap main tarik rmbut + hentak2 kepala dekat kayu kerusi...kepala sakit rasa mual rasa nak pengsan semua campur baur..nasib x pitam..kalau x habis x de org larat nak angkat..hikhikhikhik ;) so utk few months back ini megren aku yg paling terok sekali.. :)


ok lah tu je yang aku nak cerita..panjang kan??ye laa kan cover utk 2 hari..haruslah pnjg melebar..kehkehkeh ;)) so see u soon reaaddeeeerrss!!! :) xoxo



~m~

1 comment:

nurelinda said...

alamak. panjangnyer macam karangan universiti la. papepon menarik. kih3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...